Оптимізація бізнес-процесів підприємства для ефективної участі в публічних закупівлях : кваліфікаційна робота здобувача ОС «Магістр» : спец. 073 Менеджмент ОПП «Менеджмент» - Ткаченко, Іван Вадимович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
UA: У кваліфікаційній роботі проведено комплексне наукове дослідження теоретичних засад та практичних аспектів управління бізнес-процесами підприємства в умовах сучасного ринку. Систематизовано сучасні методи та інструменти управління, зокрема концепції BPM, Lean, Six Sigma та Process Mining. Досліджено нормативно-правовий та організаційний механізм публічних закупівель в Україні, визначено його вплив на внутрішні операційні підприємства-учасника як джерела регламентацій та ризиків. Дано загальну характеристику діяльності ТОВ «УКРІМПЕКСБУД», проаналізовано його організаційну структуру та фінансовий стан. Ідентифіковано та графічно змодельовано ключові бізнес-процеси участі компанії у тендерах, виявлено «вузькі місця», що обмежують ефективність роботи. Розроблено заходи з оптимізації бізнес-процесів на основі впровадження цифрового комплаєнсу, тендерного скорингу та Agile-технологій у закупівлях. Обґрунтовано економічну доцільність запропонованих рішень та розраховано очікуваний ефект від їх впровадження. Прикладне використання результатів дослідження сприятиме підвищенню операційної ефективності та конкурентоспроможності мікропідприємств у сфері публічних закупівель. /// EN: The qualification thesis presents a comprehensive scientific study of the theoretical foundations and practical aspects of business process management of an enterprise operating in a modern market environment. Contemporary management methods and tools are systematized, including BPM, Lean, Six Sigma, and Process Mining concepts. The regulatory, legal, and organizational framework of public procurement in Ukraine is examined, and its impact on the internal operational cycles of a participating enterprise is determined, particularly as a source of regulations and risks. A general overview of the activities of LLC “UKRIMPEKSBUD” is provided, along with an analysis of its organizational structure and financial condition. The key business processes related to the company’s participation in tenders are identified and graphically modeled, and bottlenecks limiting operational efficiency are revealed. Measures for optimizing business processes are developed based on the implementation of digital compliance, tender scoring, and Agile technologies in procurement. The economic feasibility of the proposed solutions is substantiated, and the expected effects of their implementation are calculated. The practical application of the research results will contribute to improving operational efficiency and competitiveness of micro-enterprises in the field of public procurement.
Optimization of business processes for effective participation in public procurement : кваліфікаційна робота здобувача ОС «Магістр» : спец. 073 Менеджмент ОПП «Менеджмент»
Keywords: управління бізнес-процесами; участь у публічних закупівлях; цифровізація; комплаєнс; гнучкі методології (Agile); business process management; participation in public procurement; digitalization; compliance; Agile methodologies