Проблемні питання обліку поточних зобов'язань - Голуб, Наталя Олександрівна; Голуб, Наталья Александровна; Holub, Natalia (Видавничий дім «Гельветика», 2021)
Господарська діяльність підприємств зумовлює виникнення значної кількості зобов’язань. Зобов’язання мають велике значення, оскільки вони тісно взаємопов’язані з основними напрямками, а саме прибутковості та ліквідності підприємства. Зобов’язання – це джерело коштів для операційної, інвестиційної діяльності з фінансування, коли вони нараховані, але також зобов’язання є заборгованістю, що погашається за рахунок коштів. Для досягнення успіху підприємству необхідно досягти відповідного рівня зобов’язань. Підприємства, зобов’язання яких дуже високі, несе надмірний ризик.
Keywords: нараховані доходи; короткострокові позики; економічні ризики; управління короткостроковими зобов’язаннями; бухгалтерський облік