Проблематика утилізації різних видів пакувальної тари та упаковки та можливі рішення - Ковальов, Олександр Олександрович; Kovalov, Oleksandr; Паляничка, Надія Олександрівна; Palianychka, Nadiia; Кочкіна, Д. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Нові правила ЄС та України: З 2025 року в ЄС набуває чинности Регламент щодо упаковки та відходів упаковки (PPWR), який вимагає поетапної відмови від заяв про «теоретичну придатність для переробки» та встановлює чіткі цілі: до 2030 року 70% фактичного рівня переробки, а до 2035 року – «високоякісна вторинна переробка» матеріалів у той самий матеріал.
Keywords: утилізація; пакувальна тара; упаковка