Наукові комунікації: навчальний посібник для здобувачів ступеня вищої освіти «Магістр» зі спеціальності H7 «Агроінженерія» - Надикто, Володимир Трохимович; Скляр, Олександр Григорович; Дереза, Сергій Володимирович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2024)
Дисципліна «Наукові комунікації» спрямована на формування у здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти загальних та фахових компетенцій щодо вирішення складних задач і проблем у галузі агропромислового виробництва та у процесі навчання, що передбачає не тільки проведення досліджень, а й презентування їх результатів з метою отримання замовників на виробництво та впровадження отриманих результатів. Дисципліна зорієнтована на вивчення таких питань, як: ефективні комунікації з аудиторією різного рівня підготовки та направленості, як фахівців- виробничників так і науковців та виробників сільськогосподарських машин. Також при вивчені дисципліни приділяється увага вмінню подавати отримані данні через презентації. Метою дисципліни є опанування ефективного спілкування та передавання результатів своїх наукових досліджень.
Keywords: наукові публікації; структура наукової статті; презентація наукових результатів; наукове письмо; рецензування; літературний огляд; підготовка наукової статті