Дидактичні особливості вивчення механічних процесів з дисципліни «процеси і апарати харчових виробництв» в умовах дистанційного навчання - Дьомін, Олександр Анатолійович; Самойчук, Кирило Олегович; Дмитревський, Дмитро В’ячеславович; Domin, Oleksandr; Samoychuk, Kyrylo; Dmytrevskyi, Dmytro (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: У статті розкрито дидактичні особливості вивчення механічних процесів, що пов’язані з детальним розглядом схем складного обладнання на прикладі харчових підприємств, що є невід’ємною частиною дисципліни «Процеси та апарати харчових виробництв» для студентів першого курсу спеціальності харчові технології дистанційного навчання. Зазначені особливості розглядаються на основі поділу схем різних машин та апаратів харчових виробництв залежно від складності їх сприйняття студентами як візуальної інформації, а також науково обґрунтовано логічні лінії пояснення зазначених схем на лекціях, що проводяться в дистанційному форматі. /// EN: The article reveals the didactic features of the study of mechanical processes, which are associated with a detailed consideration of the schemes of complex equipment on the example of food enterprises, which is an integral part of the discipline «Processes and devices of food production» for first-year students of the specialty of food technologies of distance learning. These features are considered on the basis of the division of schemes of various machines and devices of food production, depending on the complexity of their perception by students as visual information, and also scientifically substantiated logical lines of explanation of the specified schemes in lectures held in a distance format.
Didactic features of studying mechanical processes in the discipline «Processes and devices of food production» in distance learning conditions
Keywords: дидактичні особливості; наочна інформація; рівні складності сприймання; логічна лінія пояснення; didactic features; visual information; levels of difficulty of perception; logical sequence of explanation