Уточнення математичної моделі випадкового процесу зміни ресурсних параметрів агрегатів машин - Сушко, Ольга Вікторівна; Сушко, Ольга Викторовна; Sushko, Olha; Харченко, Б. Г. (My University, 2021)
Попередніми дослідженнями встановлено, що існуючий метод прогнозування оптимального залишкового ресурсу агрегатів машин обумовлює середню квадратичну погрішність не менше 350-430 мото-год., що призводить до підвищення середніх питомих витрат на ремонт. Це довело необхідність побудови більш адекватного дійсності описання реального процесу зміни діагностичних параметрів та розробки на основі аналізу статистичних характеристик цього процесу більш точнішого і достовірнішого методу визначення залишкового ресурсу складової частини.
Keywords: статистичний аналіз; агрегати машин; випадковий процес