Вплив провалів напруги мережі на швидкість витрати ресурсу ізоляції асинхронних двигунів - Вовк, Олександр Юрійович; Vovk, Oleksandr (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Сучасний стан розвитку промисловості передбачає застосування різноманітних машин і агрегатів з електроприводами. Силовими елементами більшості цих електроприводів є трифазні асинхронні двигуни [1]. Вони мають доволі надійну конструкцію, порівняно незначну вартість виготовлення і інші суттєві якісні характеристики [2]. У той же час їх експлуатація супроводжується деякими проблемами, обумовленими певними експлуатаційними впливами, які доволі складно врахувати при проєктуванні [3]. Однією з них є живлення асинхронних двигунів електроенергією, у якої параметри відхилені від нормованих значень [4].
Keywords: напруга; електроприводи