Використання енергії електромагнітного випромінювання в системах живлення РЕЗ - Курашкін, Сергій Федорович; Курашкин, Сергей Федорович; Kurashkin, Serhii; Іванова, Д. В. (ТДАТУ, 2021)
Електромагнітне випромінювання різних частот пронизує навколишнє середовище в кожній його точці, і завдяки цьому можна живити різні схеми РЕЗ. Однак, щільність частот занадто невелика, тому підключати поки що можливо не габаритні схеми. Визначальну роль у ректені відіграє її складова частина – антена. Від неї залежать такі характеристики, як ефективність, коефіцієнт підсилення та діаграма спрямованості тощо. Отже основний шлях подальших досліджень має бути в її вдосконаленні.
Keywords: технології бездротових систем; енергія електромагнітного випромінювання; антена в системі живлення РЕЗ; ректена; струм