Теорія кавітаційного диспергування жирової фази при гомогенізації молока - Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyrylo (My University, 2020)
UK: Актуальною задачею при дослідженні гомогенізації молока є вибір базової теорії гомогенізації. Однією з найбільш відомих теорій є кавітаційна. У роботі наведено розвиток цієї теорії, схеми та аналіз механізмів руйнування жирових кульок при кавітаційному диспергування жирової фази молочної емульсії. Визначені сфери використання та перспективи кавітаційної гомогенізації. EN: Actual problems in the study of the homogenization of milk is the choice of the basic theory of homogenization. One of the most well-known theories is cavitation. The article presents the development of this theory, schemes and analysis of the mechanisms of destruction of fat globules during cavitation dispersion of the fat phase of milk emulsion. Areas of use and prospects of cavitation homogenization are determined.
Keywords: гомогенізація; молоко; диспергування; теорії гомогенізації; кавітація; homogenization; milk; dispersion; theories of homogenization; cavitation