Визначення умовної функції розподілу залишкового ресурсу машин та агрегатів - Попович, М. П. (ТДАТУ, 2021)
Для встановлення точності існуючих методів індивідуального прогнозування технічного стану агрегатів машин треба мати потужний статистичний матеріал у вигляді ансамблів реалізацій діагностичних параметрів. В результаті обробки такого матеріалу виявляється, що цілий ряд припущень, на яких заснований існуючий метод прогнозування, у багатьох випадках виконується лише частково, а іноді не виконується зовсім. Похибка прогнозування суттєво залежить від ступеня адекватності такого описання відповідному реальному процесу.
Keywords: метод прогнозування; питомі витрати на ремонт; діагностичний параметр; закон розподілу випадкових величин