Опис до патенту на корисну модель № 58260 "Антистресова композиція для передпосівної обробки насіння сільськогосподарських культур" - Калитка, Валентина Василівна; Калитка, Валентина Васильевна; Kalytka, Valentyna; Жерновий, О. І.; Іванченко, Оксана Анатоліївна; Иванченко, Оксана Анатольевна; Ivanchenko, Оksanа; Золотухіна, Зоя Володимирівна; Золотухина, Зоя Владимировна; Zolotukhina, Zoia; Ялоха, Т. М. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2011)
Антистресова композиція для передпосівної обробки насіння сільськогосподарських культур, що містить суміш поліетиленоксиду 400 і поліетиленоксиду 1500, біологічно активні речовини і воду, яка відрізняється тим, що як біологічно активні речовини антистресової і росторегулюючої дії містить іонол, диметилсульфоксид і гумат калію при наступному співвідношенні компонентів, мас. %: поліетиленоксид 400 0,6-0,8 поліетиленоксид 1500 1,40-1,85 іонол 0,0004-0,002 диметилсульфоксид 0,01-0,05 гумат калію 0,002-0,02 вода решта
Keywords: вирощування сільськогосподарських культур; передпосівна обробка насіння; підвищення стійкості рослин до абіотичних і біотичних стресів