Становлення та розвиток громадянського суспільства у світі - Солонцов, О.; Єфіменко, Людмила Миколаївна; Ефименко, Людмила Николаевна; Yefimenko, Liudmyla (ТДАТУ, 2018)
Проблеми, пов’язані зі становленням і розвитком громадянського суспільства, не втрачають своєї актуальності, оскільки за останній час в Україні з’явилися сучасні форми та практики самоорганізації громадян. Особливої гостроти набуло це питання у контексті соціально-політичних подій останніх трьох-чотирьох років, коли для значної частини українців такі поняття, як «громадянська свідомість» та «громадянська позиція», перестали існувати виключно в площині абстрактних міркувань, й набули здійснених форм.
Keywords: громадянська свідомість; громадянська позиція; громадянське суспільство; розвиток громадянського суспільства