Інноваційні підходи в товарознавстві продовольчих товарів у контексті розвитку торговельної діяльності - Завадських, Ганна Миколаївна; Zavadskykh, Hanna; Москальов, Р. І. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Сучасний розвиток продовольчого ринку супроводжується активним впровадженням інноваційних технологій, які суттєво змінюють традиційні підходи до товарознавства, менеджменту та торговельної діяльності. Зростання вимог споживачів до якості й безпечності харчових продуктів, посилення конкуренції та цифровізація економіки зумовлюють необхідність застосування нових інструментів контролю, оцінки та просування продовольчих товарів. У цьому контексті товарознавство перестає бути лише галуззю, що займається класифікацією й визначенням якості продукції, і перетворюється на важливу складову інноваційного управління торговельними процесами.
Keywords: товарознавство; цифровізація економіки