Опис до патенту на корисну модель № 129555 "Спосіб вимірювання швидкості частинок домішок водних розчинів у зустрічних потоках" - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii; Дереза, Олена Олександрівна; Дереза, Елена Александровна; Dereza, Olena; Дереза, Сергій Володимирович; Дереза, Сергей Владимирович; Dereza, Serhii (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Спосіб вимірювання швидкості частинок домішок водних розчинів у зустрічних потоках включає джерело когерентного випромінювання, системи дзеркал, складовий світлоподільник, призму Дове, оптичну лінзу, вимірювальну камеру, фотоприймач (ФЕП 84-5), вихід якого електрично пов'язаний з цифровим запам'ятовуючим осцилографом (С 9-8), підсилювач сигналу, цифровий частотний демодулятор сигналу, аналого-цифровий перетворювач (АЦП), персональний комп'ютер (ПК). Додатково використовують камеру з еталонним розчином, цифровий частотний демодулятор сигналу, прямокутну призму
Keywords: вимірювання швидкості; домішки; джерело когерентного випромінювання; система дзеркал; складовий світлоподільник; призма Дове; оптична лінза; вимірювальна камера; фотоприймач; цифровий запам'ятовуючий осцилограф; підсилювач сигналу; цифровий частотний демодулятор сигналу; аналого-цифровий перетворювач; персональний комп'ютер; контрольно-вимірювальна техніка