Місце сили Бориса Михайлова : Кам’яна Могила - історико-археологічний музей-заповідник Мелітопольщини - Вовченко, Світлана Володимирівна; Вовченко, Светлана Владимировна; Vovchenko, Svitlana (ТДАТУ: наукова бібліотека, 2021)
Борис Дмитрович Михайлов народився і виріс у Мелітополі, близько сорока років свого життя присвятив дослідженню Кам’яної Могили. Велике наукове значення мають відкриті ним знаки писемності, які споріднені з консонантними абетками стародавнього Близького Сходу. Справжньою науковою сенсацією стало відкриття гроту Вишапа-дракона. Особисто Борис Дмитрович відкрив сімнадцять гротів і печер, серед них найцікавіші із зображенням мамонта, птаха, бізона і коней. За його ініціативи у 1986 році був створений історико-археологічний музей-заповідник «Кам’яна Могила». Першим директором було призначено Б. Д. Михайлова
Keywords: Кам’яна Могила; заслужений працівник культури України; Національний історико-археологічний заповідник; знаки писемності; грот Вишап-дракона; історико-археологічний музей-заповідник