Формування економічних результатів діяльності сільськогосподарських підприємств: дис. ... канд. економ. наук: 08.00.04 - Балдик, Д. О. (My University, 2016)
UK: Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 - економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). - 2016. У дисертаційній роботі уточнено тлумачення сутності категорій «економічний результат». Визначено особливості формування економічних результатів діяльності сільськогосподарських підприємств. Сформовано методичний підхід до оцінки складових частин економічного результату сільськогосподарських підприємств. Досліджено динаміку та стан основних галузей сільськогосподарського виробництва за основними показниками інтенсифікації виробництва. Проведено оцінку фінансових та економічних складових у контексті формування прибутку сільськогосподарських підприємств. Виявлено сучасні проблеми у виробничій діяльності сільськогосподарських підприємств. Обґрунтовано пропозиції покращення економічних результатів за рахунок задіяння прихованого потенціалу сільськогосподарських підприємств. Розроблено модель оптимізації вибору напряму виробництва сільськогосподарської продукції. RU: Диссертация на соискание ученой степени кандидата экономических наук по специальности 08.00.04 - экономика и управление предприятиями (по видам экономической деятельности). - Таврический государственный агротехнологический университет, Мелитополь, 2017. В диссертационной работе уточнено толкования сущности категорий «экономический результат». Определены особенности формирования экономических результатов деятельности сельскохозяйственных предприятий. Сформирован методический подход к оценке составных частей экономического результата сельскохозяйственных предприятий. Исследована динамика и состояние основных отраслей сельскохозяйственного производства по основным показателям интенсификации производства. Проведена оценка финансовых и экономических составляющих в контексте формирования прибыли сельскохозяйственных предприятий. Выявлены современные проблемы в производственной деятельности сельскохозяйственных предприятий. Обоснованы предложения по улучшению экономических результатов за счет активизации скрытого потенциала сельскохозяйственных предприятий. Разработана модель оптимизации выбора направления производства сельскохозяйственной продукции.
Keywords: сільськогосподарське підприємство; виробництво; галузь; економічний результат; прибуток; біфуркація; управління економічними результатами