Науково-методичні засади формування та інвентаризації масивів земель сільськогосподарського призначення Запорізької області (25ГЗД004000000ПЗ) : пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача ОС «Магістр» : спец. 193 Геодезія та землеустрій ОПП «Геодезія та землеустрій» - Смоляк, Станіслав Сергійович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Актуальність дослідження зумовлена зростанням ролі раціонального використання та обліку земель сільськогосподарського призначення в умовах трансформації земельних відносин, децентралізації управління та впровадження сучасних цифрових технологій у сфері землеустрою. Для Запорізької області, яка характеризується значною часткою сільськогосподарських угідь, питання формування та інвентаризації земельних масивів набуває особливої ваги у контексті забезпечення продовольчої безпеки, відновлення економічного потенціалу регіону та ефективного управління земельними ресурсами. Мета дослідження – науково-методичне обґрунтування підходів до формування та інвентаризації масивів земель сільськогосподарського призначення Запорізької області з використанням сучасних методів обробки просторової інформації.
Keywords: землеустрій; землевпорядне проєктування; державний земельний кадастр; деградація земель; ерозійні процеси