Дегустаційна оцінка плодів черешні що вирощені в умовах Півдня України - Іванова, Ірина Євгенівна; Машківський, В.В. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2023)
Черешня є важливою і цінною плодовою культурою помірного клімату, яка дуже цінується споживачами на ринку. Наразі спостерігається збільшення обсягів світового виробництва плодів черешні. Ринковий сезон свіжих плодів черешні нетривалий. Плоди швидко псуються і мають короткий термін зберігання . Споживачі очікують від виробників більш довготривалого постачання якісних плодів черешні. Крім того, прослідковується тенденція споживання сортів черешні з різними смаковими і органолептичними властивостями. У зв’язку з цим постає нагальна потреба у вирощуванні різних сортів черешні раннього і пізнього строків достигання з високими параметрами якості їх плодів.
Keywords: Науково-дослідного інституту агротехнології та екології; дегустаційні оцінки плодів черешні; комплекс дегустаційних показників черешні