Вирішення питання оптимізації раціону сільськогосподарських тварин - Подашевська, О. І.; Серебрякова, Н. Г.; Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia (Луцький НТУ, 2021)
Проблема забезпечення повноцінного використання кормів для згодовування сільськогосподар-ським тваринам задля збільшення рівня і якості продукції, що одержується від них, є однією з найважливіших проблем підприємств галузі тваринництва. Тому визначення норм годівлі сільськогосподарських тварин і перегляд методів оцінки поживності кормів є нагальним питанням. Необхідність удосконалення параметрів норм годівлі і оцінки поживності кормів пояснюється, перш за все, розвитком фізіологічних і біохімічних основ біології годування і отриманням нових даних наукових досліджень, що дозволяє по-новому розглядати відомі факти, визначати й уточнювати потреби тварин в поживних речовинах і шляхи задоволення цих потреб. Не останню роль в цьому відіграє значне зростання продуктивності тварин та удосконалення техніки годівлі і технологій заготівлі кормів
Keywords: використання кормів; тваринництво; норми годівлі сільськогосподарських тварин; оцінка поживності кормів; параметри норм годівлі; біохімічні основи біології годування; фізіологічні основи біології годування