Визначення динамічної міцності зерен алмазоносного шару шліфувальних кругів - Сушко, Ольга Вікторівна; Сушко, Ольга Викторовна; Sushko, Olha (My University, 2018)
UK: Проблема ефективності обробки синтетичних надтвердих матеріалів (НТМ) залишається на даний момент досить актуальною. З метою підвищення роботоздатності алмазних кругів було поставлено задачу виявити оптимальне поєднання марок, зернистостей, концентрацій алмазних порошків з типом металевої зв’язки, які забезпечують мінімальну дефектність спечених шліфувальних кругів (з точки зору визначення умов максимального збереження цілісності зерен). У даній роботі наведена методика визначення динамічної міцності зерен алмазоносного шару шліфувальних кругів з метою вибору оптимальних складів зв’язок та підвищення ефективності алмазного шліфування. RU: Проблема эффективности обработки синтетических сверхтвердых материалов (СТМ) остается на данный момент достаточно актуальной. С целью повышения работоспособности алмазных кругов была поставлена задача выявить оптимальное сочетание марок, зернистостей, концентраций алмазных порошков с типом металлической связки, обеспечивающих минимальную дефектность спеченных шлифовальных кругов (с точки зрения определения условий максимального сохранения целостности зерен). В данной работе приведена методика определения динамической прочности зерен алмазоносного слоя шлифовальных кругов с целью выбора оптимального сочетания связок и повышения эффективности алмазного шлифования. EN: The problem of the effectiveness of processing synthetic super hard materials (NTM) remains to this day very relevant. In order to increase the robustness of diamond circles, the task was to find the optimal combination of grades, grains, concentrations of diamond powders with the type of metal bond, which ensure the minimum defect of sintered grinding wheels (in terms of determining the conditions for maximum preservation of the integrity of the grains). In this paper, the method of determining the dynamic strength of grains of the diamond-bearing layer of grinding wheels is given in order to select the optimal composition of the bond and increase the effectiveness of diamond grinding.
Методика определения динамической прочности зерен алмазоносного слоя шлифовальных кругов
The technique of definition of dynamic strength grains of a diamond-bearing layer
Keywords: надтверді матеріали; шліфувальні круги; алмазні зерна; динамічна міцність; алмазно-металеві композиції