Використання GOOGLE платформ для навчання та контролю успішності студентів - Михайленко, Олена Юріївна; Mykhailenko, Olena (Київ: ННІПУДС КНУ імені Тараса Шевченка, 2025)
UKR: Застосування сучасних інформаційних й інноваційних технологій в освіті є перспективним напрямком педагогічної науки, оскільки робить можливим надання освітніх послуг за допомогою спеціалізованого інформаційного освітнього середовища: сукупності інформаційних ресурсів, технічних засобів і каналів телекомунікації, – яке передбачає обмін навчальною інформацією на відстані. Такий підхід має на меті впровадження дистанційної освіти і дистанційного навчання, в закладах вищої освіти, під яким розуміють навчання з використанням комп’ютерних і телекомунікаційних технологій, що забезпечують інтерактивну взаємодію викладача і студентів на різних етапах навчання, а також самостійну роботу з матеріалами інформаційної мереж. ///////////////////////////// ENG :The development of distance learning through modern information technologies enables effective education via online platforms such as Google Classroom. This service provides collaborative work, test organization, and electronic document management. The use of the «flipped classroom» technology and integration with other Google tools creates opportunities for personalizing learning, increasing motivation, and enhancing communication between students and teachers, thereby contributing to improved quality of education and convenience in the learning process.
USING GOOGLE PLATFORMS FOR TEACHING AND MONITORING STUDENTS’ PERFORMANCE
Keywords: Google Classroom; distance learning; internet technologies; платформи для навчання