ВПЛИВ КУЛЬТУРНОГО ОБМІНУ НА СТАЛИЙ РОЗВИТОК ТУРИЗМУ. - НАКАНЕЧНА, Юлія (Запоріжжя: ТДАТУ, 2024)
Культурний туризм є важливою складовою сучасної туристичної індустрії, яка сприяє розвитку як окремих регіонів, так і національних економік у цілому. Він передбачає подорожі з метою ознайомлення з культурними надбаннями, традиціями, історичними пам'ятками та іншими аспектами культурної спадщини. Цей вид туризму має значний соціально-економічний вплив, сприяючи не лише економічному зростанню, але й культурному збагаченню суспільства. Поняття «культурний туризм» («culturaltourism») уперше офіційно на міжнародному рівні застосовано в матеріалах Всесвітньої конференції з культурної політики (1982 р.) [38]. У сучасних умовах з виникненням і поширенням масових форм туризму, «культурний» туризм набув свого сучасного значення, який покликаний слугувати ідеям інтелектуальної й моральної солідарності людства, затвердженню ідеалів в суспільстві, тобто повазі, прийняттю й правильному розумінню різноманіття культур нашого світу
кваліфікаційна робота бакалавра, спеціальність 242 Туризм