Автоматизація процесів мийки транспортних засобів - Сапарова, А.; Юрченко, Олександр Юрійович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
З метою якісного обслуговування техніки як впродовж її експлуатації, так і з метою ремонтів доцільним є використання мийки транспортних засобів. В даному випадку, актуальним є аналіз параметрів для мийки високого тиску. Умови функціонування тракторів та комбайнів характеризуються, головним чином, значною запиленістю, вологістю, роботою з агресивним середовищем, тобто отруто- та ядохімікатами і т. п. Аналізуючи роботу легкових автомобілів, можна вважати, що їх рух відбувається, , в умовах ожеледі. Тому, відповідні речовини, використання яких спрямовано на знищення ожеледі на дорозі, також відкладаються на автомобілях. Лакофарбове покриття кожного транспортного засобу є різним, умови його використання також різняться між собою.
Keywords: автоматизація мийки; мийка транспортних засобів