Структура популяції бичка кругляка Neogobius melanostomus (Pallas, 1814) морських та прісноводних водойм - Ткаченко, Марія Юріївна; Ткаченко, Мария Юрьевна; Tkachenko, Maryia; Мірошниченко, А. О. (My University, 2013)
Дослідження структури нерестової популяції бичка кругляки Ncoynhius melanostomus (Pallas, 1814) мас важливе наукове та практичне значення .гой и Азовському морі він є важливим об'єктом промислу, у каховському водосховищі - об’єктом аматорської риболові. Оскільки обидві водойми значно різняться за гідроекологічними умовами, харчовою базою, тому актуальним є вивчення мінливості розмірно-масових показників залежно від особливостей умов існування.
Keywords: Азовське море; Каховське водосховище; риболовля; бичок кругляк; нерестова популяція бичка кругляка; віковий склад самиць бичка; статевозрілі особини; дослідження