Опис до патенту на корисну модель № 117229 "Вихровий магнітогідродинамічний генератор" - Варуша, Є. О.; Ісаєв, Л. А.; Гулевський, Вадим Борисович; Гулевский, Вадим Борисович; Hulevskyi, Vadym; Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2017)
Вихровий магнітогідродинамічний (МГД) генератор містить вхідний отвір для підведення робочого тіла, електроди. Встановлено вихрову камеру, камеру згоряння, діелектричну трубку, яка зв'язана з теплообмінником та камерою згоряння, іонізатор, який встановлено на вході до вихрової камери, неодимові магніти, позитивний та негативний електроди
Keywords: вихровий магнітогідродинамічний генератор; (МГД); електроди; вихрова камера; камера згоряння; діелектрична трубка; іонізатор; неодимові магніти