Утилізація відходів птахівництва в Україні - Комар, Артем Станіславович; Комар, Артем Станиславович; Komar, Artem (Луцький НТУ, 2021)
Птахівництво є однією з найбільш конкурентоспроможних галузей сільського господарства. Це високо інтенсивна галузь з коротким терміном виробництва кінцевої продукції [1]. В Україні спостерігається тенденція до збільшення промислового вирощування птиці. Активне нарощування виробництва в останні роки було ускладнене насиченням внутрішнього ринку, тому виробники шукають шляхи реалізації продукції на світовому ринку. Збільшення обсягів виробництва, в свою чергу передбачає збільшення відходів від утримання птахів, в тому числі – утворення пташиного посліду
Keywords: промислове вирощування птиці; утворення пташиного посліду; продукція птахофабрик; органічне добриво; переробка відходів птахівництва; державна служба статистики України