Формування гідроекологічного режиму річки Молочна - Скиба, Вікторія Павлівна; Скиба, Виктория Павловна; Skyba, Viktoriia; Вознюк, Н. М.; Вознюк, Н. М.; Voznyuk, N. (My University, 2016)
UK: Усі природні процеси складаються з ряду взаємопов’язаних природних та антропогенних чинників. Метою роботи є дослідження ланцюга хімічних та природних обмінних процесів, які відбуваються у системі «ґрунт – ґрунтові води – водотік», визначення залежності загального стану поверхневих вод від фактичного стану кожного елемента даної системи. RU: Все природные процессы состоят из ряда взаимосвязанных природных и антропогенных факторов. Целью работы является исследование цепи химических и природных обменных процессов, про- исходящих в системе «почва – грунтовые воды – водоток», определение зависимости общего состояния поверхностных вод от фактического состояния каждого элемента данной системы. EN: All natural processes consist of a series of interrelated natural and anthropogenic factors. The aim is to investigate the chain of chemical and natural exchange processes that occur in the system of "soil – groundwater – watercourse" depending on the definition of the general state of the surface waters of the actual status of each element of the system.
Формирование гидроэкологического режима речки Молочная
Formation of hidroecological order of the Molochna river
Keywords: гідроекологічна система; ґрунтові води; ґрунтовий розчин; засолені ґрунти; водозбірна площа; гидроэкологическая система; грунтовые воды; почвенный раствор; засоленные почвы; водосборная площадь; surveying system; hydrological order of watercourse; soil solution; saline soils; catchment area