Вибір раціональної схеми агрегату для приготування комбікормів - Маргарян, С. (ТДАТУ, 2021)
Характер залежностей ресурсовитрат на приготування кормів такий, що питомі показники енерго-, метало- та трудомісткі найбільш інтенсивно зростають саме при використанні мало- і мікропродуктивних машин. Проведений аналіз свідчить, що за критеріями ефективності ресурсовитрат при подрібненні зернових компонентів мінімально доцільна продуктивність машини становить 400-500 кг/год. Існуюча ж номенклатура засобів механізації кормоприготування для невеликих ферм переважно здатна забезпечувати продуктивність, що в 3-4 рази нижча від наведеного ефективного рівня.
Keywords: ресурсовитрати; номенклатура; розвантажувач-змішувач; потокове приготування комбікормів; живильники-дозатори; завантажувач-змішувач