Проблема експлуатаційної надійності асинхронних двигунів. - Вовк, Олександр Юрійович (My University, 2024)
У роботі окреслено проблему підвищення експлуатаційної надійності асинхронних двигунів, суть якої полягає у значній кількості їх відмов. Показано, що негативними наслідками невирішеності цієї проблеми є незаплановані витрати, пов’язані з раптовою зупинкою технологічних ліній, а також ремонт цих електродвигунів. Намічено один із шляхів її вирішення – підвищення рівня експлуатації шляхом своєчасного повного контролю та управління станом асинхронних двигунів. Проаналізовано методи контролю їх роботоздатності і виявлено необхідність дослідження та розробки методів комплексної оцінки стану зазначених двигунів.