Визначення співвідношень параметрів елементної бази первинного перетворювача напруги. - Попова, Ірина Олексіївна; Кот, Анастасія (My University, 2024)
У статті досліджено можливість використання схемного рішення фільтру симетричних складових, який складається з двох лінійних індуктивних котушок без феромагнітних осердь з однаковими параметрами (активним опором та індуктивністю) і конденсатора в якості первинного перетворювача напруги лінійних напруг прямої і зворотної послідовностей. Для розрахунку несиметричного режиму трифазних кіл застосовано спеціальний метод розрахунку – метод симетричних складових. Аналітичним розрахунком доведено, що досліджуваний фільтр симетричних складових може бути використане в якості первинного перетворювача лінійних напруг зворотної послідовності. Визначені співвідношення між активним і реактивним індуктивним опорами індуктивної котушки і ємністю конденсатора у фільтрі симетричних складових.
Keywords: симетричні складові; котушка та конденсатор; лінійні напруги; активний опір