Сегментування ринку туристичних послуг Запорізької області: перспективи розвитку : кваліфікаційна робота ОС «Магістр»: спец. 242 Туризм і рекреація ОПП «Туризм» - Крішна, Саркер Аджой (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Актуальність теми сегментування ринку туристичних послуг Запорізької області зумовлена необхідністю відновлення та розвитку регіональної економіки в умовах сучасних соціально-економічних викликів. Туризм є важливим чинником формування позитивного іміджу регіону та залучення інвестицій, тому ефективне визначення цільових сегментів ринку набуває особливого значення. Запорізька область має значний, але недостатньо реалізований туристичний потенціал, що потребує науково обґрунтованого аналізу споживчого попиту. Сегментування ринку дозволяє адаптувати туристичні продукти до потреб різних груп споживачів і підвищити конкурентоспроможність регіональних туристичних послуг. Дослідження перспектив розвитку туристичного ринку сприятиме формуванню ефективної стратегії сталого розвитку туризму в Запорізькій області.
Keywords: туристичні послуги; сегментування ринку; економічні виклики; розвиток туризму