Фінансовий ринок : навчальний посібник - Трусова, Наталя Вікторівна; Чкан, Ірина Олександрівна; Кондрацька, Наталія Миколаївна (Дніпро : Середняк Т.К, 2025)
В навчальному посібнику викладено теоретичні та практичні засади навчальної дисципліни «Фінансовий ринок». Докладно надано матеріал щодо сутності та основ функціонування фінансового ринку у сучасній фінансовій екосистемі, форм та методів його державного регулювання й саморегулювання при формуванні стійких фінансових інститутів, сутності фінансового посередництва та видів фінансових інститутів, особливостей випуску та обігу різних видів фінансових інструментів, формування вартості та ціни капіталу, необхідність проведення та види аналізу діяльності всіх сегментів фінансового ринку. Зосереджено увагу на проблемних питаннях становлення та розвитку фінансового ринку України в контексті євроінтеграції. Для контролю знань надані контрольні питання, тести та практичні завдання. Навчальний посібник призначений для здобувачів вищої освіти економічних спеціальностей у закладах вищої освіти III-IV рівня акредитації.
Keywords: формування вартості та ціни капіталу; фінансове посередництво; аналіз сегментів фінансового ринку