Опис до патенту на корисну модель № 89780 "Змішувач" - Гвоздєв, О. В.; Петриченко, Сергій Володимирович; Петриченко, Сергей Владимирович; Petrychenko, Serhii; Шпиганович, Т. О.; Мирошниченко, О. О. (Державна служба інтелектуальної власності України, 2014)
Змішувач містить корпус, торцеву стінку, завантажувальне вікно, що виконано по дотичній до корпусу, і встановлений над ним секційний бункер, розміщений співвісно корпусу вал з гвинтовим робочим органом, що має по довжині зони дозування лопаті, які розташовані по дотичній до утворюючої гвинтового робочого органа. Вал у зоні дозування виконаний пустотілим з отворами, розташованими уздовж тильної сторони гвинтового робочого органа й виконаними під гострим кутом убік, зворотним обертанню вала
Keywords: змішувач; машини для змішування різноманітних сипких компонентів