Значення зберігання для сільськогосподарської продукції - Колеснік, О. П. (Харків : ХДУХТ, 2019)
Для безперебійного постачання населення продуктами харчування і промисловості сировиною необхідно мати достані запаси кожного виду продукту. Багато зерна, картоплі і овочів протягом року потрібно тваринництву. Значна частина врожаю повинна бути збережена у якості посівних фондів. Нарешті, для нормального розвитку економіки і життя населення у випадку не врожаю, стихійних лих тощо необхідні резерви.
Keywords: сировина; споживач; режими зберігання; втрати маси; втрати якості; втрати фізичні; втрати біологічні