Державне регулювання фінансової стабільності банківської системи України - Радченко, Наталія Геннадіївна; Радченко, Наталья Геннадиевна; Radchenko, Nataliia (My University, 2016)
UK: Визначені завдання Національного банку України у сфері забезпечення фінансової стабільності банківської системи. Охарактеризовані основні етапи реалізації Комплексної програми розвитку фінансового ринку. Проаналізовано результати виконання першого етапу Комплексної програми та оцінено їх вплив на основні показники діяльності банків. Проведено порівняльний аналіз інструментів підтримки ліквідності банків. Визначені заходи Національного банку України щодо розвитку «безготівкової економіки». EN: The banking system is central to the economic system of any country in the world. From its state depends on the level of credit resources which necessary for the development of business entities and individuals. In turn, successful business development will ensure timely and full receipt of taxes and other mandatory payments to the state budget. Ensuring financial stability in the country belongs to the priorities of the National Bank of Ukraine.
State regulation of financial stability of Ukraine banking
Keywords: фінансова стійкість банківської системи; Національний банк; системно важливі банки; капіталізація банків; екстрена підтримка ліквідності; «безготівкова економіка»; financial stability of the banking system; the National Bank; the Financial Stability Committee; systemically important banks; the capitalization of banks; emergency liquidity support; "cashless economy"