Опис до патенту на корисну модель № 146502 "Пристрій для гальванічної обробки поверхонь" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyryl; et al. (Державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності", 2021)
Пристрій для гальванічної обробки поверхонь містить гальванічну ванну, катод, анод, занурені в електроліт, та додатково встановлено гіперболічний феромагнітний генератор Зацаріна, який утворює скалярне магнітне поле Ніколаєва, з вторинною котушкою трансформатора Тесла.
Keywords: гальванічна ванна; катод; анод; електроліт; гіперболічний феромагнітний генератор Зацаріна; гальванічне покриття