Магнітна технологія очищення стічних вод - Рябінін, Денис Сергійович; Гулевський, Вадим Борисович; Hulevskyi, Vadym; Постол, Юлія Олександрівна; Postol, Yuliia (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Забруднення водних ресурсів промисловими стічними водами є однією з найгостріших екологічних проблем сучасності. В умовах інтенсивного розвитку промисловості, особливо у регіонах з високою концентрацією виробничих підприємств, навантаження на природні водні об’єкти невпинно зростає. Стічні води, що утворюються внаслідок технологічних процесів, містять широкий спектр забруднюючих речовин, серед яких особливу небезпеку становлять важкі метали, органічні сполуки, нафтопродукти, синтетичні барвники та поверхнево-активні речовини.
Keywords: забруднення водних ресурсів; магнітна очистка; очищення стічних вод