Застосування алгоритму Форда-Фалкерсона для розв’язування практичних задач із різних галузей - Здобувач вищої освіти, 8454721 (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Алгоритм Форда-Фалкерсона – алгоритм, який широко використовується для пошуку максимального потоку в мережах з метою ефективного знаходження шляхів доповнення із малою кількістю ітерацій. Він спирається на три ключові концепції: залишкові мережі, доповнюючі шляхи та розрізи. Цей алгоритм передбачає багаторазове збільшення потоку вздовж певних шляхів, доки не буде знайдено більше шляхів у залишковій мережі. Гарантується, що врешті-решт цей процес дає максимальне значення потоку [1]. Алгоритм знаходить широке застосування в різних галузях науки і техніки, таких як: обробка зображень та комп’ютерний зір [2], транспортна й водопровідна мережі, планування роботи мережі в комп’ютерних системах, оптимізація потоків у виробництві, логістика, дистрибуція, керування проектами, потоками зв’язку, ланцюжками поставок, подачею енергії.
Keywords: евакуації населення в умовах військових конфліктів; теорема Форда-Фалкерсона; пропускна здатність дорожньо-транспортної мережі; складання алгоритму