Пристрій для охолодження ливарних пісків з феромагнітним сепаратором. Опис до патенту на корисну модель № 159693. Україна - Журавель, Дмитро Павлович; Бондар, Андрій Миколайович; Петренко, Костянтин Григорович (My University, 2025)
Пристрій для охолодження ливарних пісків містить вентилятор нагнітання повітря, охолоджувач повітря, бункер гарячого піску, подавальний трубопровід, флюїдизаційний охолоджувач піску, циклон для відділення піску, вентилятор і циклон очищення повітря. При цьому бункер гарячого піску додатково облаштований феромагнітним сепаратором, а циклон - шибером.
Keywords: ливарне виробництво; охолодження ливарних пісків; формувальні суміші; флюїдизаційний охолоджувач; феромагнітний сепаратор; бункер гарячого піску; гомогенна пісочно-повітряна суміш; циклон для відділення піску