Спосіб виробництва перцю солодкого, замороженого в маринадній заливці. Опис до патенту на корисну модель № 157273. Україна - Загорко, Надія Петрівна (My University, 2024)
Спосіб виробництва перцю солодкого замороженого в маринадній заливці включає відбір і обробку сировини, розфасування в тару, заморожування і тривале зберігання в морозильній камері. Плоди перцю солодкого інспектують, сортують, миють, очищають, подрібнюють на смужки довжиною 30-35 мм, шириною 3,0-3,5 мм. Зелень петрушки, кропу, часник сортують, миють, подрібнюють, фасують у пластикову тару пошарово з утворенням певного малюнка. Готують паралельно маринад, для чого у підготовлену і підігріту до 60 °C воду додають за розрахунком сіль кухонну, лимонну кислоту, цукор, мед бджолиний натуральний, заливають ним розфасовані овочі, герметизують,. Після цього заморожують за температури мінус 20±2 °C з наступним тривалим зберіганням за тієї ж температури у морозильній камері.
Keywords: спосіб консервування; солодкий перець; заморожування в маринаді; маринадна заливка; низькотемпературне зберігання; овочева сировина; попередня обробка овочів; збереження біологічно активних речовин