Цифрова трансформація економіки країни - Чкан, Ірина Олександрівна; Chkan, Iryna; Петроченко, В. А. (My University, 2023)
Цифрова трансформація економіки країни з однієї сторони означає вихід на якісно інший, вищий рівень сучасного технологічного розвитку національної економіки, якому передують глобалізація, індустріалізація, автоматизація тощо. А з іншого ракурсу цифровізація економіки закладається в стратегії розвитку країни та передбачає реалізацію комплексу довгострокових розроблених заходів (створення умов, відповідної інфраструктури, обґрунтованості дій). Процес цифрової трансформації економіки повністю змінює традиційні бізнес-процеси, бізнес-моделі, підвищуючи престиж держави, бізнесу та організацій. У сучасних умовах цифрова трансформація відображає конкурентоспроможність організацій і є визначальним фактором у розробці стратегії їх сталого розвитку.
Keywords: цифрова трансформація економіки; цифровий потенціал; цифровізація