Динаміка вмісту вітаміну С у плодах сливи за обробки розчином наночасток металів - Тарусова, Наталя Василівна; Тарусова, Наталья Васильевна; Tarusova, Natalia; Кущенко, М. В.; Никоненко, В. В. (My University, 2017)
Плоди сливи характеризуються високим вмістом та збалансованим співвідношенням цукрів, кислот, мінеральних речовин, вітамінів. В залежності від сорту та умов вирощування слива має в своєму складі від 2 до 20 мг/100 г вітаміну С. Термін зберігання плодів сливи обмежений, при тривалому зберіганні плоди поступово втрачають біологічну цінність, руйнується вітамін С. Вважають, що стійкість аскорбінової кислоти в період зберігання в значній мірі залежить від лежкоздібності плодів: чим менше сорт здатен до зберігання, тим швидше йде в ньому спад вітаміну С. Тому пріоритетного значення набуває розробка ефективних методів, які дозволяють збільшити тривалість зберігання плодів сливи, при цьому максимально зберігаючи їх природні властивості.
Keywords: плоди; слива; термін зберігання; вітамін С; сорти; методи; дослідження; використання; аскорбінова кислота