Моделювання комп’ютерної симуляції розподілу температурних полів у напускному пристрої екструдера 3D-принтера - Новохат, Олег Анатолійович; Novokhat, Oleh; Гончаренко, Д. І.; Honcharenko, D. (Запоріжжя : Видавничий дім «Гельветика», 2025)
UA: Наведено алгоритм створення комп’ютерної симуляції, що відтворює процес утворення розпла-ву полімеру в напускному пристрої екструдера 3D-принтера. Встановлено параметри налаштування в модулі Flow Simulation програмного забезпечення SOLIDWORKS, а також граничні та початкові умови процесу. Представлено результати моделювання у вигляді візуального розподілу температурних полів у напускному пристрої екструдера, а також у потоці полімеру. Описано графічну залежність зміни температури напускного пристрою під час його нагрівання та впродовж усталеного режиму. Наведено рекомендації до застосування розробленого алгоритму моделювання комп’ютерної симуляції. /// EN: The algorithm for creating a computer simulation that replicates the process of polymer melt formation in the extruder feeding device, particularly in a 3D printer, is presented. The configuration parameters in the Flow Simulation module of SOLIDWORKS software, as well as the boundary and initial conditions of the process, have been established. The simulation results are provided in the form of a visual representation of the temperature field distribution within the extruder feeding device and in the polymer flow. A graphical dependence illustrating temperature variations of the feeding device during heating and in the steady-state mode is described. Recommendations for the application of the developed computer simulation modeling algorithm are provided.
Modeling of computer simulation of temperature field distribution in the extruder feeding device
Keywords: екструдери; моделювання; комп’ютерна симуляція; температурне поле; полімери; розплав; extruder; modeling; computer simulation; temperature; temperature field; polymer; melt