Проблеми практичного застосування поняття «менеджер» - Коноваленко, Анастасія Сергіївна; Коноваленко, Анастасия Сергеевна; Konovalenko, Anastasiia (My University, 2008)
В теорії менеджменту під менеджерами розуміють категорію людей, які професійно займаються управлінням, працюють па посадах апарату управління. У словниках зазначається, що менеджери - це начальники, які керують підлеглими. Серед них - бригадири, завідуючі секторами та інші лінійні керівники. Інший тип начальників - керівники підприємств, організацій, органів державної влади і муніципального самоуправління. їх називають “топ-менєджерами” (від англ, top-managers) -- менеджерами вищого рівня.
Keywords: менеджер; менеджмент; ринкові відносини