Прибутковість банківського бізнесу в Україні - Риженко, Б. С. (Мелітополь: Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2019)
За сучасних умов господарювання банківська система є одним із важливих чинників розвитку економіки країни, а тому подальший розвиток економіки безумовно залежить від стану та ступеня ефективності її розвитку. Підхід до визначення сутності поняття прибутковості банківського бізнесу у різних науковців різниться. Узагальнюючи їхні погляди, можливо трактувати прибутковість банківського бізнесу як своєрідний індикатор, що характеризує фінансові результати діяльності, а також є матеріальною основою його подальшої роботи та визначення рейтингу на банківському ринку
Keywords: банківська система; прибутковість банківського бізнесу; фінансові результати; банківський ринок