Опис до патенту на корисну модель № 121949 "Роторно-пульсаційний апарат з ротором, що вібрує" - Кюрчев, Володимир Миколайович; Кюрчев, Владимир Николаевич; Kiurchev, Volodymyr; Дейниченко, Григорій Вікторович; Дейниченко, Григорий Викторович; Deinychenko, Hryhorii; Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyryl; Пацький, І. Ю. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2017)
Роторно-пульсаційний апарат з ротором, що вібрує, містить корпус, усередині якого концентрично розташовані ротор і статор з отворами, кривошипний механізм приводу вібрації ротора та в якому кількість і діаметр отворів ротора дорівнюють відповідно кількості та діаметру отворів статора, а частота обертання ротора визначається діленням частоти вібрації ротора на кількість отворів. Механізми приводу вібрації й обертання ротора сполучені таким чином, що збіг осей отворів ротора і статора відповідає положенню ротора, при якому він розташований максимально близько до статора
Keywords: роторно-пульсаційний апарат; ротор; статор з отворами; кривошипний механізм