Сучасний стан розвитку аграрної освіти в Україні - Скляров, Роман Васильович; Скляров, Роман Васильевич; Skliarov, Roman (Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая, 2020)
Зростання кількості невеликих сільськогосподарських підприємств, у яких часто бракувало таких, украй необхідних, спеціалістів, як агроном, економіст, ветеринар, зоотехнік тощо, спонукало до розроблення й запровадження системи дорадництва. Втрата колишніми профільними спеціалістами обласних та районних управлінь сільського господарства своїх функцій показала, як зміни об’єкта управління в процесі взаємодії впливають на суб’єкт державного управління
Keywords: аграрна освіта; агрокультура; державне управління; освіта населення; вища аграрна освіта