Методи розв’язування задач теплопровідності для дослідження енергозбереження будівельних матеріалів - Халанчук, Лариса Вікторівна; Халанчук, Лариса Викторовна; Khalanchuk, Larysa; Безкоровайний, В. (My University, 2017)
UK: Для аналізу теплопровідності будівельних матеріалів, а отже і дослідження на енергозбереження та енергоефективність, можна використовувати рівняння математичної фізики, наприклад, в задачі розподілення тепла у прямокутній пластині. Знайдені розв’язки нелінійних задач теплопровідності лінійно-різницевими методами в пакеті програм Scilab дозволяють проводити якісний аналіз теплових процесів. EN: To analyze the thermal conductivity of building materials, and hence research on energy efficiency and energy efficiency, one can use the equation of mathematical physics, for example, in the problem of heat distribution in a rectangular plate. The solutions of nonlinear heat conduction problems by linearly difference methods in the Scilab software package allow us to conduct a qualitative analysis of thermal processes.
Keywords: енергозбереження; енергоефективність; теплопровідність; чисельні методи; energy saving; energy efficiency; thermal conductivity; numerical methods