Поліфенольний комплекс та атиоксидантна активність сорту Ізабела: перспективи використання для створення оздоровчих продуктів - Мулюкіна, Ніна Анатоліївна; Балян, Ізольда Валеріївна; Матієга, Ольга Омелянівна; Шкіндер-Барміна, Анна Миколаївна; Mulyukina, Nina; Balyan, Іzolda; Matieнa, Olga; Shkinder-Barmina, Anna (с. В. Бакта, Берегівський р-н, Закарпатська обл. : ІАР РР НААН, 2025)
UA: Метою роботи був аналіз поліфенольного комплексу та антиоксидантної активності сорту Ізабела у сортових та купажированих із сортами Vitis vinifera зразках технічних сортів винограду для оцінки і його біологічної (харчової та лікувальної) з точки зору підвищення якості вина. Показано, що сорт характеризується високим вмістом оліфенольних сполук та значною антиоксидантною активністю. Зроблено припущення щодо того, що сорт, навіть при недоліках смакового та ароматичного комплексу вин, має певний потенціал для розробки на його основі оздоровчих продуктів через характеристики поліфенольного комплексу та антиоксидантної активності. /// EN: The aim of the work was to analyze the polyphenolic complex and antioxidant activity of the Isabella variety in varietal and blended with Vitis vinifera varieties of technical grape varieties samples to assess its biological (food and medicinal) from the point of view of improving the quality of wine. It was shown that the variety is characterized by a high content of polyphenolic compounds and significant antioxidant activity. It was assumed that the variety, even with the shortcomings of the taste and aromatic complex of wines, has a high content of polyphenolic compounds and significant antioxidant activity, a certain potential for the development of health products based on it due to the characteristics of the polyphenol complex and antioxidant activity.
Polyphenol complex and antioxidant activity of the isabela variety: prospects of use for creating healthy products
Keywords: виноград; технічні сорти; антиоксидантна активність; grapes; wine varieties; polyphenolic compounds; Isabella; antioxidant activity