Вплив погодних умов Південного Степу України на врожайність сортів вишні. - Шкіндер-Барміна, Анна Миколаївна (My University, 2023)
Вишня характеризується високою адаптивністю, вона невибаглива до ґрунтових умов, а за морозостійкістю серед плодових поступається лише яблуні. Однак в останні роки спостерігається нестабільність погодних умов, зокрема різкі коливання температури в зимовий період, весняні заморозки, що негативно впливає на стан і продуктивність вишневих насаджень. Отже, встановлення впливу метеорологічних умов на врожайність нових сортів вишні української селекції актуальним.